Behandlinger
Det er vigtigt at gå regelmæssigt til tandlæge da det giver os mulighed for at opdage begyndende tandskader i så god tid, at vi kan forebygge med en enkel behandling.
Hvor ofte dine tænder bør ses efter er en individuel vurdering. Vi anbefaler, at du ved et tandeftersyn også får en tandrensning. Her renser vi dine tænder for belægninger og tandsten, så du lettere kan holde en god mundhygiejne i det daglige.
Den daglige mundhygiejne sikrer du ved altid at bruge tandbørste og tandtråd. Da tandsæt er meget forskellige, kan det være nødvendigt med en endnu grundigere daglig tandrensning. Er det tilfældet, får du en kompetent vejledning af os.
Det er vigtigt at opdage paradentose i tide, så man kan sætte ind med den rette behandling. Derfor er regelmæssige tandlægebesøg af stor betydning.
Tandkødsbetændelse er begrænset til tandkødet og kan altid helbredes ved den rette behandling.
Tandkødsbetændelse og parodontose er sygdom i tændernes støttevæv
Det er vigtigt at få behandlet tandkødsbetændelse, da det ellers kan udvikle sig til parodontose. Parodontose er karakteriseret ved nedbrydning af den tandbærende knogle.
En ubehandlet parodontose kan ende med, at flere tænder bliver løse eller mistes. Tandlægen eller tandplejeren kan diagnosticere parodontose ved at måle tandkødslommerne og tage røntgenbilleder.
Parodontose behandles på klinikken med instruktion i grundig hjemmetandpleje, hyppige grundige tandrensninger, eller en lille operation.
I den daglige tandpleje kan du forebygge og behandle parodontose med en grundig tandbørstning samt brug af mellemrumsbørster eller tandstikker.
Med en krone beskytter du en tand, der er svækket af rodbehandling, store fyldninger eller misdannelse.
Kroner kan fås i materialer som porcelæn, metalkeramik og guld.
Mangler du en eller flere tænder, kan de erstattes med en bro. Broen sidder fast på de tilstødende tænder og kan ikke tages ud. Det er en solid erstatning, som føles som en naturlig tand. Vi finder vi frem til en god, stabil og smuk løsning.
Med en krone eller bro får du et pænt og stærkere tandsæt.
Et implantat er en kunstig tandrod.
Erstatning af mistede tænder med implantater er i dag en almindelig anerkendt behandlingsmulighed. I princippet kan næsten alle få foretaget implantatbehandlinger. Der kan dog være forskellige forhold, hvor en implantatbehandling ikke er velegnet.
En grundig undersøgelse på klinikken vil afgøre, om det er den rette behandling for dig.
Et implantat er en kunstig tandrod, der indsættes i kæbeknoglen.
Implantatet er fremstillet af titanium – et metal, der kan vokse fast i kæben
Her på klinikken klarer vi mange kirurgiske indgreb. Er det særligt krævende operationer henviser vi dig til en specialtandlæge og kæbekirurg.
En visdomstand, der ikke er vokset rigtig frem, skal eventuelt fjernes, så den ikke danner betændelse eller skader på nabotænderne.
En rodspidsoperation er nødvendig, når betændelse på rodspidser ikke kan behandles med almindelig rodbehandling.
Indsættelse af implantater kan erstatte en eller flere tænder. På den måde kan du bevare et pænt tandsæt og et sundt bid.
Alle kirurgiske Indgreb bliver foretaget under sterile forhold.
En rodbehandling er nødvendig, når et kariesangreb går helt ind til nerven i tanden. Det er også nødvendigt, hvis nerven som følge af en tandskade er blotlagt eller død.
Rodbehandlingen fjerner den smerte, som du vil mærke, hvis nerven er blottet eller angrebet af karies. Hvis nerven er død, mærker du ikke smerter, men tanden skal rodbehandles, da der ellers vil opstå rodbetændelse, som kan medføre smerter og tandbylder.
Ved en rodbehandling bliver det døde væv i tandens indre erstattet med et kunstigt materiale. Tanden bliver siddende, men det kan være nødvendigt at styrke den med en krone.
Der findes flere forskellige metoder til at blege tænderne. Hvilken der passer til dig, finder vi ud af gennem en vejledende samtale. Vi vil anvende den mest skånsomme metode.
Der kan være mange årsager til misfarvninger, og ikke alle misfarvninger kan klares med en blegning.
Resultatet af en tandblegning kan holde i flere år, men afhænger af hvordan du efterfølgende passer på dine tænder.
Vi tager 2 røntgenbilleder jævnligt som supplement til den almindelige undersøgelse for at opdage “skjulte” huller i tænderne så tidligt som muligt. På disse billeder kan vi også se, om der er parodontose-skader.
Det er desuden nødvendigt at tage røntgenbilleder i forbindelse med rodbehandlinger, tandudtrækninger og tandoperationer samt hvis der er mistanke om rodspidsbetændelse eller andre skader på tandroden.
Hvis der skal foretages større behandlinger med krone, bro eller delprotese, skal tandrødderne altid først kontrolleres på røntgenbilleder, så der er sikkerhed for, at “fundamentet” er sundt og holdbart.
De moderne røntgenfilm er meget følsomme, og mængden af røntgenstråling er derfor meget lav. Et normalt tandrøntgenbillede giver en strålingsdosis svarende til 2-4 timers baggrundsstråling i Danmark.